Voordelen van een bedrijfsvideo

Steeds meer bedrijven en instellingen zien de voordelen van online video in en publiceren bijvoorbeeld een bedrijfsvideo op hun website. Maar nog niet iedere ondernemer is overtuigd van de voordelen van online video.

Visueel materiaal wordt door mensen veel eerder bekeken dan dat dezelfde boodschap wordt gelezen. Mensen zien liever een video dan een lap tekst. Een foto zegt meer dan duizend woorden geldt zeker ook voor video, alleen is het aantal beelden hierbij stukken meer.

Bewegend beeld trekt de aandacht, of het nu op een beurs, buiten op straat of op een computerscherm is. De kijker wordt getriggerd door het beeld en moet in de eerste seconde al overtuigd worden om verder te kijken.

Om dit voor elkaar te krijgen moet er een goed verhaal en een goede boodschap in de bedrijfsfilm verwerkt worden, zodat de juiste doelgroep zich aangesproken voelt. Een bedrijfsfilm kan bezoekers naar de website trekken en aansporen tot handelen, maar een bedrijfsfilm op je website heeft weer hele andere voordelen.