Daytrader worden

Daytrader worden? Een erg interessant beroep is dat van daytrader. De vereisten zijn vrij laag en je hoeft geen lange CV in te sturen om daytrader te kunnen worden. Eigenlijk heb je alleen maar een computer, een flinke dosis verstand en geduld nodig plus de wil om te leren door te doen. Maar wat is daytraden nu eigenlijk en op welke manier kan je zelf een sterke daytrader worden?

Op de website van Beleggen.info leer je alles wat je moet weten om succesvol te beginnen met handelen! Misschien ben jij wel de volgende werknemer die ontslag neemt en vanuit zijn luie stoel een inkomen bij elkaar handelt.

Wat is daytrading?

Daytrading, de kunst van het snelle beleggen! Iedere dagen veranderen er wereldwijd talloze koersen door veranderingen in vraag en aanbod. Een daytrader zet in op deze veranderingen in de hoop zo winst te maken.

We kennen allemaal de verhalen van handelaren die in 1 dag tijd miljonair zouden zijn geworden. Of zulke verhalen kloppen, laten wij in het midden. Wat wij wel weten, is dat daytrading ontzettend toegankelijk is, want binnen vijf minuten kunt u zelf handelen.

Waarom kies je voor zelf beleggen?

Als u zelf gaat beleggen kunt u starten met een klein bedrag. In tegenstelling tot beleggen via een vermogensbeheerder, hoeft u niet aan zware eisen van een minimaal vermogen te voldoen.

Daarnaast zijn de kosten vaak lager doordat u enkel kosten per transactie heeft en geen vaste kosten. Als u zelf gaat beleggen heeft u ook nog eens de volledige beslissing met welke instrumenten u gaat handelen. U kunt zelf de instrumenten kiezen die passen bij uw beleggingsdoel en de risico’s die u bereid bent te nemen.