Bitcoin kopen

Het startte allemaal met Bitcoin, maar inmiddels zijn er honderden al niet duizenden verschillende soorten cryptocurrencies te vinden die je kunt kopen én verkopen. En elke succesvolle crypto heeft iets unieks waarmee het zich onderscheidt van de concurrenten. Bitcoin kopen is dan ook populairder dan ooit geworden!

Wist je bijvoorbeeld dat er cryptocoins zijn die zich specifiek richten op transacties bij online gaming? En zo zijn er ook cryptocurrencies die zich volledig op bepaalde kerneigenschappen zoals het waarborgen van de privacy bij transacties richten.

Het is dan ook niet zo gek dat crypto ongekend populair blijft en er komen nog elke dag veel mensen bij die besluiten om te investeren. Maar waar komt deze populariteit vandaan?

Decentraal banksysteem

Decentrale valuta is misschien wel één van de belangrijkste redenen waarom cryptocurrencies zo populair zijn. Dit wil zeggen dat er dus geen centrale instantie is die alles controleert of de baas over de valuta is. En dit is bij de traditionele valuta zoals de Dollar of de Euro natuurlijk wel het geval.

Wanneer je gebruik maakt van cryptocurrencies zet je eigenlijk de financiële instellingen en banken die nu veel macht hebben, min of meer buitenspel. Dat geldt ook trouwens voor heel andere tussenpersonen.

Je kunt met dezelfde technologie is het bijvoorbeeld mogelijk om smart contracts af te sluiten. Hiermee wordt de notaris overbodig. De gebruikers zijn eigenlijk allemaal zelf samen de baas en je hebt dus geen andere baas of instantie die alles controleert.